ßßß
Czas przygotowania: 10 minSkładniki:opakowanie krewetek Black Tiger4 ząbki czosnkusól morskachillioliwa z oliwekgarść natki pietruszkipieczywoPrzygotowanie:Rozmrożone krewetki dokładnie osuszyć ręcznikiem kuchennym (dzięki temu po wrzuceniu na rozgrzaną oliwę tłuszcz nie będzie pryskał), posolić. Czosnek należy pokroić w bardzo drobną kostkę. Rozgrzać oliwę z oliwek, dodać połowę czosnku, wrzucić krewetki przyprawione chilli. Smażyć na dużym ogniu przez 3-4 minuty (dłuższe smażenie sprawi, że krewetki staną się twarde i „gumowate”). Pod koniec smażenia dodać resztę czosnku i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać.Podawać ze świeżym pieczywem alpejskim (ach, ta piekarnia Oskroba… niestety możliwość kupna pieczywa tej firmy ograniczona jest tylko dla mieszkańców Mazowsza) lub z grzankami z białego pieczywa.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →