Wykonanie
Opublikowano 22 września 2012, autor: M.Bardzo prosty i wyrazisty dodatek do potrawTa wersja powstała po kilku średnio udanych eksperymentach ze źle dobranymi proporcjami składników i jest dla mnie idealna! Ulubiony sos do pikantnych skrzydełek, opisanych na tej stronie:http://zielone-oko-w-rosole.blog.pl/2012/09/20/pikantne-skrzydelka/
Czas przygotowania: 5 minSkładniki:4 łyżki
majonezu (najlepszą konsystencję do tego sosu ma
majonez Winiary)1, 5 łyżki
śmietany 18%czosnek granulowany (wedle uznania)
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Majonez zmieszać ze
śmietaną, stopniowo dosypując
czosnek granulowany. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Sos ten świetnie komponuje się z pieczeniami, daniami z grilla oraz jako dodatek do kanapek
Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →