ßßß
Czas przygotowania: ok. 30 minSkładniki:2 jaja0,5 l mleka1 łyżka cukrumąka4 jabłkasólolej rzepakowycukier puder (do posypania)Przygotowanie:Zmiksować jaja, mąkę i cukier na gładką masę. Jabłka pokroić w drobną kostkę i dodać ciasta. Wymieszać, dosolić do smaku.Smażyć placki na złoto, odsączyć papierowym ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują gorące.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →