ßßß
Aby przygotować pyszne śniadanie na ciepło potrzebujesz:mąka ok. 2 szk. (u mnie orkiszowa)maślanka naturalna ok 2 szk.1 łyżeczka sody oczyszczonej (płaska)1 łyżeczka proszku do pieczenia (pełna)2 łyżki miodu3 jajabanan dojrzałyotręby owsiane ok 100 goliwa 2-3 łyżkiSposób przygotowania:Wszystkie składniki suche mieszam w misce, dodaję składniki mokre i miksuję. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodaję stopniowo maślanki. Konsystencja jaką powinniśmy otrzymać to troszkę gęstsze ciasto naleśnikowe. Ciasto nie musi być idealnie gładkie, ważne aby składniki się dobrze wymieszały. Odstawiamy ciasto na 10-15 minut i zaczynamy smażyć. Proponuje smażyć na małym ogniu by pancakesy się nie przypaliły.Gotowe pancakes podałam z owocami oraz sosem z białej i gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej.
Oczywiście z czekolady możemy zrezygnować i polać pancakes ulubioną konfiturą i jogurtem naturalnym lub świeżymi owocami.
Uwielbiam w weekendy takie śniadania, smakowite i bardzo sycące, a do tego z porcją owoców.A jak wyglądają Wasze weekendowe śniadania?PozdrawiamSmakUla.Podziel się...