ßßß Cookit - przepis na Koktajl arbuzowy z bananem i ogórkiem

Koktajl arbuzowy z bananem i ogórkiem

nazwa

Wykonanie

W takie upały na śniadanie często piję koktajle. To dobry sposób na szybkie dostarczenie energii bez skomplikowanych zabiegów. Znakomicie zaspokoi głód nie obciążając przewodu pokarmowego i zaoszczędzimy czas na gotowanie czy robienie kanapek. Zwłaszcza, kiedy jest naprawdę ciepło. Cieszmy się upalną pogodą i popijając koktajle snujmy plany na przyszłość. Zawsze lepszą i pełniejszą.
Składniki (na 2 porcje)
3 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu arbuza
1 średni banan
2 małe ogórki lub mała cukinia
1 mała sałata rzymska lub lodowa
0,5 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka soku z limonki lub cytryny
szczypta cynamonu
Przygotowanie
Ogórki lub cukinię umyć, ogórki obrać ze skórki. Sałatę umyć i posiekać. Warzywa włożyć do wysokiego naczynia, dodać obranego banana, arbuza i zmiksować. Dodać szczyptę cynamonu, sok cytrynowy i wlać mleko kokosowe. Ponownie zmiksować.
Źródło:http://www.alezakwas.pl/2015/08/koktajl-arbuzowy-z-bananem-i-ogorkiem.html