ßßß Cookit - przepis na Pasta z czarnych oliwek z tymiankiem

Pasta z czarnych oliwek z tymiankiem

nazwa

Wykonanie

Super szybka i pyszna pasta do pieczywa, tortilli i nadziewanych warzywami naleśników.
Powstanie w kilka minut i uda się każdemu. Ja najbardziej lubię ją na pieczywie z sadzonym albo gotowanym jajkiem i papryką, ale interpretacja jest całkowicie dowolna.
Składniki
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
kilka gałązek świeżego tymianku
pieprz
Przygotowanie
Odcedzić oliwki z zalewy i osączyć. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku, w którym będą miksowane. Zmiksować na gładką masę. Pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Uwaga: pasty nie solimy, ponieważ w oliwkach jest już dostatecznie dużo soli.
Źródło:http://www.alezakwas.pl/2015/03/pasta-z-czarnych-oliwek-z-tymiankiem.html