Wykonanie

Składniki:Ciasto:3 szklanki
mąki1 kostka
masła1/2 szklanki
cukrukilka kropel
olejku śmietankowegoWykonanie:Do miski wsypać
cukier,
mąkę i schłodzone
masło.Dodać kilka kropel
olejku śmietankowego. Wszystkie składniki razem połączyć. Wstawić do lodówki a w tym czasie………przygotować…1 kg
jabłek1/2 szklanki
cukru3 łyżeczki
cynamonuJabłka obrać ze skórki. Wydrążyć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce. Dodać
cukier i
cynamon. Wyłożyć na patelnie i podsmażyć.Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Jedną część pokruszyć na dnie blachy. Kilka tj. ok. 10 minut zapiec w piekarniku w temp 190 st. C.Wyjąć ciasto. Na gorące ciasto wyłożyć równo podpieczone na patelni
jabłka.Ugotować
budyń z …3/4 l.
mleka (użyłam
mleka w proszku)2 op. budyniu
śmietankowegocukier (według przepisu na opakowaniu)Ugotować
budyń z
cukrem. Wylać gorący na
jabłka. Posypać pozostałą częścią ciasta. Włożyć do piekarnika i piec ok 35-40 minut ( do zrumienienia się ciasta) w temp. 190- st.