Wykonanie
wiadomo: Dozwolone od lat osiemnastu:)
Różne są przepisy na przyrządzanie ponczu: zaczynając od składników kończąc na sposobie podania: na ciepło lub zimno. My oczywiście wybieramy tą drugą wersję, jako świetny
napój na letnie upały . Polecamy na imprezy, podany efektownie w wazie ma wiele funkcji: jest ozdobą stołu, jest lekkim, orzeźwiającym
napojem alkoholowym, a dodatkowo uwalnia gospodarza od ciągłego pilnowania "pustych szklaneczek", bo dzięki samoobsłudze ma większą swobodę i więcej czasu dla gości. Taki
napój jest naprawdę wygodny .W dodatku, dzięki
przetworom owocowym ETERNO można go bardzo szybko przyrządzić, w zasadzie bez zbędnych przyrządów kuchennych (zaoszczędzacie na 'bałaganie' kuchennym), bez dodatkowych przypraw i bez nieustannego doprawiania i dosładzania - wystarczy wrzucić
owoce ze słoiczka i wlać
syrop.Składniki:
woda mineralna 2l
wódka 250ml
Cytrynki z
rumem ETERNO
Limonki w
syropie ETERNO
Pomarańcze w
syropie ETERNOkostki
loduPrzyrządzanie:Do wazy wlać
wodę mineralną, przełożyć plastry
owoców ze słoików:
pomarańcze,
limonki i
CYTRYNY. Dolać
wódkę, wymieszać, wrzucić kostki
lodu. Można dowolnie ozdobić, np.: listkami
mięty.