Wykonanie
Na zakończenie sezonu zimowego i na rozpoczęcie weekendu przepis na grzane
piwo z
cytrynkami z
imbirem i
syropem malinowym ETERNO . Gwarantuję, że nawet Ci, którzy nie przepadają za
piwem będą zachwycać się połączeniem tych smaków. Będziecie wyczuwać goryczkę
piwa, kwaśny smak
cytryny, ostrość
imbiru i
słodycz maliny i
miodu . Fantazja. Idealny
napój na zrelaksowanie się po całym tygodniu pracy.
Składniki:
piwo - 2 puszki lub butelka
Cytrynki z
imbirem ETERNO - 1 słoik
Syrop Malina z
Miodem ETERNO - 4 łyżkiPrzyrządzanie:
Przelać
piwo do garnka, dodać plastry
cytryny i
syrop imbirowy ze słoiczka. 1 słoik cytrynek z
imbirem wystarczy na 1 litr
piwa - ale zależy to oczywiście od tego jak bardzo
cytrynowo-
imbirowy smak chcemy uzyskać. Od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia ale nie gotować. Przelać do szklanek, przełożyć plastry cytrynek. Na koniec wlać do szklanek
syrop malina z
miodem .Pić oczywiście gorące. Życzymy smacznego.