Wykonanie
Lato rozgościło się u nas na dobre; a co za tym idzie temperaturysą również bardzo wysokie. Osobiście jestem bardzo zadowolona z tego powodu,ponieważ zdecydowanie należę do „tych” z gatunku ciepłolubnychPodczas takich upałów należy pamiętać o nawadnianiu organizmu.Idealnie do tego nadaje się koktajl z
arbuza.Jest bardzo pożywny i wartościowy za sprawą zawartych w nim dużych ilościwitamin A i C, beta- karotenu oraz potasu.Dodatkowo
arbuz idealnie orzeźwia i gasi pragnienie,co w przypadku nadchodzącego ciepełka jest bardzo istotnePotrzebujemy:pół
arbuza (najlepiej schłodzonego w lodówce przez kilka godzin)
cytrynę8 kostek
lodumiętę do ozdobyPrzygotowanie:Ze schłodzonego
arbuza wyjmujemy miąższ i wkładamy do blenderarazem z kostkami
lodu. Miksujemy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy
sok z cytryny i ponownie miksujemy.Uzyskany w ten sposób
napój przelewamy przez sitko, aby odcedzić drobinki pestek.Podajemy w szklankach z dodatkiem świeżej
mięty.Koktajl
arbuzowy jest dziecinnie prosty w wykonaniu, nie zawiera
cukru i jest rewelacyjnie orzeźwiający.Polecam
Brak powiązanych wpisów.