Wykonanie
Musze pochwalić się wam moim nowym nabytkiem- maszyną do
lodów. Po rozmowie z
Magdą z bloga Blondynka Gotuje nie miałam wątpliwości i jestem jej za to bardzo wdzięczna:) Nigdy nie
jadłam tak pysznych, delikatnych
lodów zrobionych w domowych warunkach. A oto moje dzieło.
Składniki:1 duży
banan200 ml
mleka100 ml
śmietany 30%50 g
cukru pudruDodatkowo:50g
czekoladyPrzygotowaniePrzygotowanie
lodów zaczynam dzień wcześniej- wkładam misę od maszyny do zamrażarki na 12 godzin.Masa lodowa:
Banana obieram i ugniatam (ja zmiksowałam w blenderze).
Śmietankę ubijam na sztywno.Mieszam
banana z
mlekiem,
cukrem pudrem i
śmietaną.Wkładam mieszankę do lodówki na jakiś czas- masa musi być bardzo zimna.Następnie przekładam masę do maszyny i postępuje według wskazówek maszyny.Moja maszyna
miesza około 40minut. Pod koniec mieszania dorzucam startą
czekoladę.SMACZNEGO!!!