Wykonanie
Kolejne
lody... U nas w Nicei okropne upały, tylko to bym jadła...:)
Składniki:1 duży
banan200 ml
mleka100 ml
śmietany 30%50 g
cukru pudrutabliczka
czekoladyPrzygotowaniePrzygotowanie
lodów zaczynam dzień wcześniej- wkładam misę od maszyny do zamrażarki na 12 godzin.Masa lodowa:
Banana obieram i ugniatam (ja zmiksowałam w blenderze).
Śmietankę ubijam na sztywno.Mieszam
banana z
mlekiem,
cukrem pudrem i
śmietaną.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli
wodnej i dodaje do masy
lodowe.Wkładam mieszankę do lodówki na jakiś czas- masa musi być bardzo zimna.Następnie przekładam masę do maszyny i postępuje według wskazówek maszyny.Moja maszyna
miesza około 30-40 minut.SMACZNEGO!!!