Składniki:0,5kg schabu2 marchewki1 kulka sera mozzarellamąka (do obtoczenia)przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat1 łyżka musztardykilka wykałaczekPrzygotowanieSer mozzarella kroję w plastry, marchewkę obieram i kroję w podłużne paski. Plastry schabu kroję na około 2cm plastry i rozbijam. Każdy plasterek smaruje musztardą i posypuje przyprawa do mięsa wieprzowego (jeżeli wolicie, można użyć pieprzu, soli i papryki słodkiej). Na to układam na grubym plasterku sera mozzarella, a także paski marchewki. Całość zwijam w roladkę i wbijam wykałaczką:)Obtaczam w mące i smażę na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron do zrumienienia. Następnie zalewam wodą i duszę około 40minut. W razie potrzeby dolewam wody, aby roladki były zanurzone do około 3/4 wysokości. Roladki będą po tym czasie mięciutkie i zrobi się pyszny sosik:) Na koniec próbuje i w razie potrzeby przyprawiam. Podaje z ziemniakami, które posypuje koperkiem.Smacznego!