Wykonanie
S kładniki:4 placki tortilli200 g
sera żółtego1 podwójny
filet z kurczaka1/2 puszki
kukurydzysos barbecuesól,
pieprz,
słodka paprykaSposób przygotowania
Pierś z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam
solą,
pieprzem i
słodką papryką. Zostawiam na godzinę w lodówce. Smażę na rozgrzanej patelni do zarumienienia.
Ser ścieram na tarce o małych oczkach, aby szybciej się roztopił.Tortille smaruje
sosem barbecue. Jeden placek układam na rozgrzanej patelni sosem góry. Posypuje połową
startego sera. Nakładam usmażoną
pierś z kurczaka i
kukurydzę. Posypuje resztą
startego sera. Przykrywam drugą tortillą i przyciskam dłoniąSmażę na jednej stronie do czasu, aż tortilla się zarumieni a
ser roztopi.
RADA MASTERCHEFA: Aby przełożyć tortillę na drugą stronę najłatwiej przykryć ją dużym talerzem, energicznie obrócić patelnię o 180 stopni, podtrzymując talerz drugą ręką. Zsunąć tortillę z talerza na patelnię i ponownie przesmażyć do roztopienia się
sera i zarumienienia.Gotową qurrito kroję na sześć kawałków.