ßßß Cookit - przepis na Pieczone capresse na grzankach czosnkowych

Pieczone capresse na grzankach czosnkowych

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 ząbki czosnku,
1 łyżka masła,
3 gałązki świeżej bazylii,
5 listków świeżej bazylii,
1 pomidor,
1 mozzarella (125g),
3 kromki chleba,
sól, pieprz.
Przygotowanie:
Łyżkę masła wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku i posiekanymi listkami świeżej bazylii ( 5 listków). Posmarować takim masłem kromki chleba. Pomidor i mozzarellę pokroić w plastry i poukładać na przemian na kromkach chleba. Posolić i popieprzyć. Tak przygotowany chleb położyć na blaszce do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 190stopni C - piec 10minut. Po wyjęciu z piekarnika położyć na każdy kawałek po gałązce świeżej bazylii.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/02/skadniki-2-zabki-czosnku-1-yzka-masa-3.html