Wykonanie
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2014_slash_02_slash_duszona-marchewka/l/-341159382.JPG)
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2014_slash_02_slash_duszona-marchewka/l/481199142.JPG)
Składniki:
marchew (ja dałam 5, różnej wielkości),
masło,dwie łyżeczki
cukru,pół
cytryny,łyżeczka
mąki.Przygotowanie:
Marchew obrać i zetrzeć na tarce, na grubszych oczkach.
Masło rozpuścić, dodać
marchew i dusić. Po chwili duszenia na samym
maśle, podlewać lekko
wodą do momentu aż
marchew będzie miękka. Pod koniec skropić
cytryną (ja wycisnęłam prawie całą połówkę, lubię bardziej kwaskawe smaki), dodać
cukier i wymieszać. Na koniec oprószyć
mąką, również wymieszać.
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2014_slash_02_slash_duszona-marchewka/l/-1592703160.JPG)
Smacznego!!!