Wykonanie
Gotowane warzywa, polane podsmażoną na masełku
bułką tartą są moim ulubionym dodatkiem do obiadu. I tak oto kusi mnie dziś moja mama wysyłając zdjęcia, którymi oczywiście pozwoliła podzielić się na blogu.
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_08_slash_fasolka-szparagowa-z-buka-tarta/l/1623396622.jpg)
Składniki:
żółta fasolka szparagowa,
masło,
bułka tarta,
sól.Przygotowanie:
Fasolkę umyć, poodcinać końcówki (jeżeli
fasolka nie jest
młoda, należy tak obcinać końcówki by pociągając pozbyć się łyka). Gotować w osolonej wodzie.
Młodą fasolkę gotuje się ok.30min., ale najlepiej sprawdzać jej miękkość i samemu ocenić.
Bułkę tartą przesmażyć na dużej łyżce
masła. Ugotowaną
fasolkę odcedzić i polać
bułką tartą.
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_08_slash_fasolka-szparagowa-z-buka-tarta/l/783321452.jpg)
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_08_slash_fasolka-szparagowa-z-buka-tarta/l/156376527.jpg)
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_08_slash_fasolka-szparagowa-z-buka-tarta/l/-1608776071.jpg)
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2013_slash_08_slash_fasolka-szparagowa-z-buka-tarta/l/1623396622.jpg)
Smacznego!!!