ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z bułką tartą.

Fasolka szparagowa z bułką tartą.

nazwa

Wykonanie

Gotowane warzywa, polane podsmażoną na masełku bułką tartą są moim ulubionym dodatkiem do obiadu. I tak oto kusi mnie dziś moja mama wysyłając zdjęcia, którymi oczywiście pozwoliła podzielić się na blogu.
Składniki:
żółta fasolka szparagowa,
masło,
bułka tarta,
sól.
Przygotowanie:
Fasolkę umyć, poodcinać końcówki (jeżeli fasolka nie jest młoda, należy tak obcinać końcówki by pociągając pozbyć się łyka). Gotować w osolonej wodzie. Młodą fasolkę gotuje się ok.30min., ale najlepiej sprawdzać jej miękkość i samemu ocenić. Bułkę tartą przesmażyć na dużej łyżce masła. Ugotowaną fasolkę odcedzić i polać bułką tartą.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/08/fasolka-szparagowa-z-buka-tarta.html