ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą

nazwa

Wykonanie

Hura!! Sezon na fasolkę szparagową wreszcie rozpoczęty. Pierwsze danie z udziałem tego wspaniałego warzywa to fasolka gotowana na parze, delikatnie polana bułką tartą. Smakuje idealnie jako samodzielne danie lub dodatek do dowolnego obiadu.
Czas przygotowania: 35 minut
Ilośc porcji:4
Składniki:
600g fasolki szparagowej żółtej
40g masła
bułka tarta
Fasolkę myjemy pod bieżącą wodą i obcinamy końcówki. Następnie umieszczamy w misce od parowara i ustawiamy maszynę na 30 minut. Kiedy zostaje na parowarze 5 minut do końca gotowania rozpuszczamy masło na patelni. Wrzucamy na to bułkę tartą, tyle by masło ją "wchłoneło". Chwilę podsmażamy mieszając, by bułka się nie przypaliła. Fasolkę wykładamy na talerz i polewamy bułką tartą. Zajadamy póki ciepłe!
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/07/fasolka-szparagowa-z-buka-tarta.html