Proste i szybkie ciasto kruche z dużą ilością gruszek i kremem migdałowo- śmietanowym.Ciasto przygotowałam na przyjazd bliskich. Wszystkim bardzo smakowało. Ciasto jest fajnie kruche i mokre za razem.Polecam!SKŁADNIKI: na ciasto:-500 g mąki pszennej- 250 g masła- 2 jajka- łyżka śmietany- 120 g cukru pudru- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaCiasto jak najszybciej trzeba zagnieść. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Wylepiamy tortownicę (dużą) ciastem.6 gruszek- 150 ml śmietany 36%- 2 jajka- 3/4 szklanki migdałów (zmielonych w blenderze)Gruszki obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne. Ułóż pokrojone w plasterki na cieście.Śmietanę, jajka i zmielone migdały, zmiksuj blenderem. Zalej owoce.Piecz w nagrzanym piecu przez 55 minut w temp. 185 stopni C.Posyp po wystudzeniu cukrem pudrem!Smacznego!Zapraszam na FB SmykWKuchni!