Wykonanie
Palce lizać!;-)
Zachciało mi się!;-)))Chodziły za mną już od jakiegoś czasu kruche babeczki, nie wiedziałam tylko z czym je zrobić, a że spiżarka pełna
dżemów mojej roboty. Postanowiłam to wykorzystać. I tak powstały babeczki z nadzieniem z
dżemu dyniowego z dodatkiem
mango, i
jagodami (ja użyłam mrożonych).-500 g
mąki pszennej- 250 g
masła- 2
żółtka- 120 g
cukru-
cukier z prawdziwą
wanilią- łyżeczka
soku z cytryny- 1 łyżka
jogurtu (opcjonalnie)
Ciasto zagniatamy szybko i schładzamy w lodówce przez 30 minut.
Ciastem wylep foremki. Nałóż
dżemem ( ja użyłam
dżemu robionego przez mnie samodzielnie z dyni i
mango) i
jagody. Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni C.Studzimy całkowicie!Posypujemy
cukrem pudrem!
Kto chętny?;-)))Pięknego Dnia!Cmooooooook!