Wykonanie


Bardzo smaczne i dość proste w wykonaniu danie.
Świeży szpinak, świeże
szparagi zielone i białe, dodatek
czosnku i
białego wina, smakowite połączenie. Polecam!

SKŁADNIKI:-1/2 pęczka
zielonych szparagów- 1/2 pęczka białych
szparagów- 3 ząbki
czosnku- 1
młoda cebula-
sól morska-2 lampki białego
wytrawnego wina-
świeży szpinak- 5 łyżek
masła-
ryż jaśminowy 400g


WYKONANIE:- w dużym rondelku rozpuść
masło, podpraż
czosnek cebulkę, dodaj posiekany
szpinak, i białe
szparagi (pokrojone w kostkę), oraz 1/4 pęczka
zielonych szparagów (pokrojone w kostkę),
wino, dusimy 7 minut, dodajemy
ryż i 150 ml
wody, ciągle mieszamy, jak
woda się wchłonie, dodajemy kolejną partię, i tak ciagle aż cały
ryż się ugotuje. ;-) Jest to trochę pracochłonne ale się to opłaca. Uwielbiam risotto.Pozostałe
zielone szparagi podsmażamy na
maśle około 5-6 minut tak aby były chrupiące, podajemy z gotowym risotto.


Posypujemy
natką pietruszki!Podajemy!Smacznego!

Buuuuuuuuziaki!ZAPRASZAM NA FB!