ßßß Cookit - przepis na Pieczona szynka z rozmarynem w marynacie miodowo- musztardowej

Pieczona szynka z rozmarynem w marynacie miodowo- musztardowej

nazwa

Wykonanie

Dzisiejsza propozycja to przede wszystkim danie dla wszystkich chłopców i mężczyzn ;-) Szynka jest niesamowicie soczysta i aromatyczna, szczerze polecam!
Marynata do mięsa:
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki miodu
- przyprawa Musztardowa- KOTANYI
- 4 gałązki świeżego rozmarynu
- sól zmiękczająca do mięsa
Mięso:
- 1,5 kg szynki z tłuszczem
Mięso od strony gdzie jest tłuszcz, nacinamy w kratownicę, nacieramy marynatą i marynujemy w lodówce przez dobę. Rozmaryn wkłuwamy w kratownicę.
Wyjmujemy z lodówki, jak osiągnie temp. pokojową, wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni pieczemy około 60 - 70 minut.
Szynka idealnie nadaje się na kanapki lub jako pieczeń do obiadu.
Smacznego!
Źródło:http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/09/pieczona-szynka-z-rozmarynem-w.html