Wykonanie
Mamy upragnione upały i od razu pojawia się nieposkromiona chęć na coś chłodnego, pysznego - może to być taki prosty deser, jak u mnie. Z
galaretką, świeżymi
owocami, słodkimi dodatkami. W
sumie można dodać co kto lubi :)



Składniki :1
galaretka o smaku
owoców leśnych0,5 szklanki
niesłodzonego mleka skondensowanego
czereśniewiórki
białej czekolady, użyłam ze sklepu Słodki Świat
czekoladowe rurki duo, użyłam ze sklepu Słodki Świat
płatki kwiatów pelargonii lub nasturcjiPrzygotowanie :
Czereśnie pozbawiam pestek, oddzielam delikatnie kilka
płatków z umytych wcześniej kwiatów. Suchą
galaretkę dzielę na pół (po ok. 2,5 łyżki), jedną część rozpuszczam w 1 szklance gorącej
wody, drugą w połowie szklanki. Obie odstawiam do ostudzenia. Gdy są zimne, do części z mniejszą ilością
wody wlewam
mleko, mieszam do połączenia się obu płynów. Napełniam warstwowo szklane naczynia, za każdym razem pozwalając warstwie zastygnąć - aż do wypełnienia naczynia.Przepis autorski.



