Te pyszne kukurydziano-owsiane racuszki są delikatne i waniliowe - a w konsystencji przypominają sernik.Składniki :2,5 szklanki maślanki naturalnej1,5 szklanki mąki kukurydzianej1 szklanka mąki owsianej15 g. świeżych drożdży3 łyżki cukru pudru50 g. masła1 łyżka pasty waniliowejolej do smażeniacukier puder do posypaniaPrzygotowanie:1/2 szklanki maślanki mieszam z drożdżami na pastę, wlewam ją do pozostałej maślanki. Dodaję obie mąki, cukier i pastę waniliową, dokładnie mieszam. Masło rozpuszczam i gorące wlewam do ciasta - energicznie mieszając. Odstawiam ciasto na 10 minut, po czym smażę niewielkie placuszki.Podaję z rozgniecionymi widelcem i wymieszanymi z cukremtruskawkami, posypane cukrem pudrem lub z kwaśną śmietaną.Przepis autorski.