Wykonanie
Co nowego można powiedzieć o
sałatce owocowej.... Każdy kto jadł wie, że pyszna, pełna smaku, soczysta.... Naturalną
słodycz owoców wystarczy przełamać kroplą
soku z cytryny i kilkoma listkami
mięty, by nabrała królewskiego szlifu :)
Składniki na 2 duże porcje:1 żółty
melon2
banany300 g.
ananasa w syropie20-25
truskawek2 łyżki
soku z cytryny10 listków świeżej
miętyewentualnie 1/2 łyżeczki
mioduPrzygotowanie:
Melona kroję na pół, łyżeczką do kulek wycinam miąższ, przekładam do miski.
Truskawki kroję w grube plasterki,
banany w półplasterki, listki
mięty w paseczki ( pozostawiam kilka do ozdoby). Wszystkie
owoce dokładnie mieszam, skrapiam
sokiem z cytryny i pozostawiam w lodówce na ok. pół godziny. Przekładam do wydrążonych miseczek z
melona, ozdabiam
miętą.Pomysł autorski.