ßßß Cookit - przepis na 398. Minął rok

398. Minął rok

nazwa

Wykonanie

Gryczana migdałowa tarta nadziana dyniowym tofu . Podana z pieczonymi gruszkami , syropem daktylowym i figami .
Przepis:
- 4 łyżki kaszy gryczanej zmielonej na mąkę
- łyżka mąki migdałowej
- garść posiekanych migdałów
- łyżeczka masła migdałowego
- zblendowany banan
+ ok 50 g tofu i 3 łyżki pueere z dyni
Wszystkie składniki na ciasto połączyć do powstania zbitej masy. Umieścić je w wyłożonej papierem do pieczenia foremce do tarty i zapiec przez ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie do środeczka dodać nadzienie z tofu i dyni i zapiec ok 15 minut. Smacznego ! ;)
Dokładnie rok temu, 09 . 11.2013 postanowiłam sobie, że powrócę do tej blogowej rzeczywistości, do codziennego dzielenia się śniadaniem, bo tak dokładniej to mój blog ma już prawie 2 lata ^^
I nie żałuję tego nic a nic. Bo te miejsce sama stworzyłam, zawarłam w nim moje najważniejsze wspomnienia- począwszy od pierwszych kroków w pełni kulinarnych, przejścia na dietę bezglutenową, nowymi znajomościami ( przede wszystkim z Karolą <3 ) pierwszymi krokami na diecie wegańskiej, moimi pasjami.
I z tego miejsca dziękuję Wam, że jesteście ze mną, że codziennie znosicie moje wypociny, że tu wchodzicie, że zostawiacie tu takie miłe słowa, że aż uśmiech pojawia się na twarzy. I obiecuję że tak szybko nie zniknę, bo uwielbiam to miejsce i codzienne przygotowanie śniadań i przede wszystkim was KOCHANI :*
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/11/398-mina-rok.html