Wykonanie
Gryczana migdałowa
tarta nadziana
dyniowym tofu . Podana z pieczonymi
gruszkami ,
syropem daktylowym i
figami .Przepis:- 4 łyżki
kaszy gryczanej zmielonej na
mąkę- łyżka
mąki migdałowej- garść posiekanych
migdałów- łyżeczka
masła migdałowego- zblendowany
banan+ ok 50 g
tofu i 3 łyżki pueere z dyniWszystkie składniki na ciasto połączyć do powstania zbitej masy. Umieścić je w wyłożonej papierem do pieczenia foremce do tarty i zapiec przez ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie do środeczka dodać nadzienie z
tofu i dyni i zapiec ok 15 minut. Smacznego ! ;)Dokładnie rok temu, 09 . 11.2013 postanowiłam sobie, że powrócę do tej blogowej rzeczywistości, do codziennego dzielenia się śniadaniem, bo tak dokładniej to mój blog ma już prawie 2 lata ^^I nie żałuję tego nic a nic. Bo te miejsce sama stworzyłam, zawarłam w nim moje najważniejsze wspomnienia- począwszy od pierwszych kroków w pełni kulinarnych, przejścia na dietę bezglutenową, nowymi znajomościami ( przede wszystkim z Karolą <3 ) pierwszymi krokami na diecie wegańskiej, moimi pasjami.I z tego miejsca dziękuję Wam, że jesteście ze mną, że codziennie znosicie moje wypociny, że tu wchodzicie, że zostawiacie tu takie miłe słowa, że aż uśmiech pojawia się na twarzy. I obiecuję że tak szybko nie zniknę, bo uwielbiam to miejsce i codzienne przygotowanie śniadań i przede wszystkim was KOCHANI :*