Wykonanie
Jestem fanką wszelkich słodkich kremów, szczególnie o poranku. Wczoraj, mając pod ręką naturalne
tofu oraz
płatki owsiane i
owoce postanowiłam zmiksować całość w ten sposób tworząc gęsty,
śniadaniowy krem owsiany z
tofu . Do środka wkroiłam
banana oraz dodałam sporą ilość karobu . Dosłodziłam
daktylowym syropem oraz lekko przełamałam tą
słodycz sokiem z cytryny . Podałam z soczystym, pełnym witamin
kiwi oraz jasnym, lejącym się
masłem migdałowym . Taka prostota ostatnio zdecydowanie najbardziej mi odpowiada. Nieco mniej jesienne smaki, ale dziś była już
dynia, bo też za oknem iście jesienna pogoda – pochmurno i deszczowo…
karobowo-
bananowy krem owsiany z
tofu podany z
kiwi oraz
masłem migdałowymcarob-
banana oat cream with
tofu served with
kiwi and almond butterSkładniki:4-5 łyżek
płatków owsianychok. 100-120g naturalnego
tofudojrzały
bananłyżka
syropu daktylowego1/2 łyżki karobułyżka
soku z cytryny1/2 szklanki
mleka owsianego (lub inne roślinne)do podania: dowolne owoce/bakalie/masła orzechowe/tahini
Płatki owsiane zmiksować z resztą składników i podawać z dowolnymi dodatkami. Można odstawić je na chwilę by całość zgęstniała lub przygotować wieczorem, a rano tylko wyciągnąć gotowe śniadanie 😉 Smacznego!Ojj, zmienna ta pogoda tutaj – raz słońce, raz deszcz,
potem silny wiatr. Przyzwyczajam się, w końcu jutro już mija miesiąc odkąd mieszkam w Anglii. Niesamowite jak szybko upływa czas. Łapcie każdą chwilę, korzystajcie z życia jak najlepiej, cieszcie się kolejnym pięknym dniem!Miłego piątku, a zarazem udanego początku weekendu!