Wykonanie
Pieczona wegańska owsianka z
dynią ,
brzoskwinią ,
Cynamonowym Rajem ,
malinami ,
borówkami i ziarnem kakaowca + duuuużo
truskawek i
jeżynPrzepis:- 5 łyżek
płatków owsianych ( u mnie bezglutenowe)- łyżka
Cynamonowego Raju-
mleko roślinne do zalania
płatków ( u mnie
ryżowe)- 3 łyżki pueere z dyni-
brzoskwinia ( u mnie oczywiście od
polskich sadowników )
Płatki zalać na noc
mlekiem. Rano dodać Ziarenka , pueere z dyni i drobno pokrojoną
brzoskwinię.Wszystko umieścić w naczynku do zapiekania. Na wierzch można dodać ulubione dodatku.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. Smacznego ! ;)Ten poranek jest jeszcze bardziej cudowny , dzięki mojemu sąsiadowi , który wczoraj zaprosił mnie na swoją działkę , bym mogła zerwać sobie cudowne czarne
owoce -
jeżynyAle to nie koniec , bo w poniedziałek powtórka ;DA takie koleżanki czekały na mnie po przyjściu do domu ( dziękuje ślicznie dziadkowi , który jeszcze bardziej przybliżył mi jesienne smaki ;*)