ßßß Cookit - przepis na 164. Brytyjski przysmak w wegańskim wydaniu

164. Brytyjski przysmak w wegańskim wydaniu

nazwa

Wykonanie

Hejka ! Dziś piąteczek , początek weekendu .
Ja w sumie już nie wydalam. Nie starcz mi na nic czas . Chciałabym żeby doba trwała min 48 h , ale wiem że to jest nie do przyjęcia :/
Ale dobrze jest rozpocząć trudny i męczący dzień czymś pysznym i słodkim , żeby sobie polepszyć humor
Dlatego na śniadanko zrobiłam sobie angielskie bułeczki - scones
Nie są to takie zwyczajne, bo po pierwsze wiadomo gluten free
Po drugie wegańskie , bo zrobione na sojowym jogurcie
\Nawet pasty zrobiłam wegańskie
2 pyszne z ulubionego tofu
- z truskawkami i mleczkiem kokosowym
- z borówkami , bananem i masłem z nerkowców
Po takim śniadaniu wypracowanie z polskiego nie będzie straszne
Owsiano - orzechowe wegańskie scones z 2 pastami z tofu
Przepis:
- 2 łyżki mąki orzechowej
- 2 łyżki mąki owsianej ( u mnie gluten free )
- kubeczek jogurtu naturalnego
- łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć . Uformować 2 kuleczki , ułożyć je w naczynku do zapiekania wyłożonym papierem do pieczenia i piec przez 15 - 20 min w temp 180 stopni Celsjusza .
Wieczorem dodam pyszną propozycję , którą można wykorzystać i na śniadanko i na obiad i na kolację
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/03/164-brytyjski-przysmak-w-weganskim.html