Wykonanie
Hejka ! Dziś piąteczek , początek weekendu .Ja w
sumie już nie wydalam. Nie starcz mi na nic czas . Chciałabym żeby doba trwała min 48 h , ale wiem że to jest nie do przyjęcia :/Ale dobrze jest rozpocząć trudny i męczący dzień czymś pysznym i słodkim , żeby sobie polepszyć humorDlatego na śniadanko zrobiłam sobie angielskie bułeczki - sconesNie są to takie zwyczajne, bo po pierwsze wiadomo gluten freePo drugie wegańskie , bo zrobione na
sojowym jogurcie\Nawet pasty zrobiłam wegańskie2 pyszne z ulubionego
tofu- z
truskawkami i
mleczkiem kokosowym- z
borówkami ,
bananem i
masłem z
nerkowcówPo takim śniadaniu wypracowanie z polskiego nie będzie straszne
Owsiano -
orzechowe wegańskie scones z 2 pastami z
tofuPrzepis:- 2 łyżki
mąki orzechowej- 2 łyżki
mąki owsianej ( u mnie gluten free )- kubeczek
jogurtu naturalnego- łyżeczka
proszku do pieczeniaWszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć . Uformować 2 kuleczki , ułożyć je w naczynku do zapiekania wyłożonym papierem do pieczenia i piec przez 15 - 20 min w temp 180 stopni Celsjusza .Wieczorem dodam pyszną propozycję , którą można wykorzystać i na śniadanko i na obiad i na kolację