ßßß Cookit - przepis na Tofu Tradycyjne MARYNOWANE

Tofu Tradycyjne MARYNOWANE

nazwa

Wykonanie

Na pierwszy wiosenny obiad proponuję omlet z tofu
Jego przygotowanie zawiera nie wiele czasu a smak jest niepowtarzalny
Do jego zrobienie można użyć wszystkich rodzai tofu . Ja użyłam marynowanego
Na omlet położyłam bardzo dużo kolorowych warzyw , bo przecież mamy WIOSNĘ
Soczek z marchewki też znalazł swoje miejsce w dzisiejszym obiadku
Omlet z tofu z warzywami i sokiem z marchewki
Przepis:
- 2 łyżki tofu ( u mnie marynowane)
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 5 łyżek mleka sojowego
- łyżka budyniu
- 1/ 2 łyżeczka proszku do pieczenia
Tofu rozgnieść widelcem . Dodać pozostałe dodatki i wymieszać do powstania jednolitej konsystencji.
Piec na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej .
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Wysoka zawartość białka, brak cholesterolu i niska kaloryczność sprawiły, że tofu zdobyło popularność i uznanie wśród autorów diet odchudzających. Tofu marynowane w sosie sojowym jest pełnym smaku produktem, który idealnie sprawdza się jako dodatek wszelkiego rodzaju sałat, a także składnik zimnych przystawek. Produkt bezglutenowy, przygotowany z soi niemodyfikowanej genetycznie.
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/03/153-pokaz-obiad-kolorowy-omlet-z-tofu.html