Wykonanie
października 09, 2014Racuszki to... czy może bułeczki? Z wyglądu te pierwsze, w smaku zaś - jak te drugie.Chrupiące dzięki
mące z pszenicy durum, bez użycia
jajek czy
mleka,za to z
waniliowym napojem sojowym .Do tego soczyste, supersłodkie
mango i odrobinę mniej słodka
figa, a także mus z
malin i
jabłek z dodatkiem
oleju z pestek dyni, dzięki któremu śniadanie nie było zbyt słodkie.Całość zwieńczona chrupiącym
musli bezglutenowym. Pycha!
Wegańskie
waniliowe racuszki
drożdżowe smażone na
maśle ghee podane z
mango,
figą,
dyniowym musem z
malin i
jabłek oraz bezglutenowym
musli owocowymOlej dyniowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie pestek dyni i wyróżnia się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym smakiem i zapachem.Z tego względu stanowi wspaniały dodatek do zup, surówek, sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowanych na zimno.Doskonale nadaje się również do przyrządzania deserów.Ja używam go jako polewy do
lodów i sałatek. Zdecydowanie mój faworyt!Share This StoryYou Might Also Like