ßßß Cookit - przepis na WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE Z POLENTĄ

WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE Z POLENTĄ

nazwa

Wykonanie

Wegańskie gofry bananowe z polentą, karobem, masłem orzechowym i gruszką podane z musem z malin i jabłek oraz jogurtem wymieszanym z domowym dżemem truskawkowym
Vegan waffles with banana, polenta, carob, peanut butter and pear served with raspberry-apple mousse and yogurt mixed with homemade strawberry jam
[przepis autorski]
średniej wielkości mocno dojrzały banan
30 g kaszki kukurydzianej błyskawicznej
30 g mąki graham
łyżka karobu
pół gruszki
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka masła orzechowego
Banana rozgnieść, zmiksować z kaszką kukurydzianą, mąką, karobem, solą, masłem i proszkiem do pieczenia.
Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać mleka.
Gruszkę pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta.
Smażyć w dobrze natłuszczonej i nagrzanej gofrownicy przez około 8-10 minut.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2013/10/348-weganskie-gofry-bananowe-z-polenta.html