ßßß Cookit - przepis na Karkówka pieczona z dynią

Karkówka pieczona z dynią

nazwa

Wykonanie

Dynia królowa października - w tym przepisie w m(i)ęskim towarzystwie karkówki.
Więcej przepisów na mięsa tutaj, a na dynię tutaj .
1,5 kg karkówki
średniej wielkości dynia
300 g pieczarek
2-3 gałązki rozmarynu
3-4 ząbki czosnku
musztarda stołowa
pieprz ziołowy i naturalny
tymianek
olej
Karkówkę pokroić na kotlety, które lekko rozbić i doprawić z dwóch stron przyprawami oraz natrzeć musztardą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Mięso skropić olejem i zostawić w marynacie na min. godzinę.
Pieczarki pokroić na większe kawałki, a dynię obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę.
Pieczarki i dynię skropić olejem lub oliwą, posypać tymiankiem i wymieszać.
Do rękawa/worka do pieczenia nakładać warstwami mięso, pieczarki, dynię oraz gałązki rozmarynu.
Zamknięty worek przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec w temp. 200 st.C. przez godzinę, a następnie przedziurawić worek i dopiekać całość przez 15 minut jeszcze.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2015/10/karkowka-pieczona-z-dynia.html