Dynia królowa października - w tym przepisie w m(i)ęskim towarzystwie karkówki.Więcej przepisów na mięsa tutaj, a na dynię tutaj .1,5 kg karkówkiśredniej wielkości dynia300 g pieczarek2-3 gałązki rozmarynu3-4 ząbki czosnkumusztarda stołowapieprzziołowy i naturalnytymianekolejKarkówkę pokroić na kotlety, które lekko rozbić i doprawić z dwóch stron przyprawami oraz natrzeć musztardą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.Mięso skropić olejem i zostawić w marynacie na min. godzinę.Pieczarki pokroić na większe kawałki, a dynię obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę.Pieczarki i dynię skropić olejem lub oliwą, posypać tymiankiem i wymieszać.Do rękawa/worka do pieczenia nakładać warstwami mięso, pieczarki, dynię oraz gałązki rozmarynu.Zamknięty worek przełożyć do naczynia żaroodpornego.Piec w temp. 200 st.C. przez godzinę, a następnie przedziurawić worek i dopiekać całość przez 15 minut jeszcze.