ßßß
około 300 g makaronu pennepuszka tuńczyka w sosie własnym3 pomidorycukiniapół papryczki chilli2 krople tabascomała cebula2 ząbki czosnkułyżka olejusól, pieprzbazyliaCebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju aż będzie szklista.Dodać posiekane ząbki czosnku do cebuli i chwilę razem smażyć.Cukinie pokroić w paseczki (ze skórką lub bez) i dodać na patelnię, smażyć aż stanie się miękka.W między czasie ugotować makaron penne al dente.Na patelnię dodać pokrojone pomidory, papryczkę chilli i odsączonego z zalewy tuńczyka.Doprawić do smaku solą, pieprzem i tabasco.Na patelnię wrzucić makaron i razem z warzywami i tuńczykiem smażyć chwilę razem, albo ułożyć makaron na talerzu i na wierzch dodać warzywa z rybą.Ozdobić bazylią.