ßßß
 
            
         3litry wody2kg jabłek0,5kg śliwek0,5 kg cukruJabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.Ze śliwek usunąć pestki.Owoce przełożyć do garnka, zalać wodę i dodać połowę cukru.Jak zawrze to gotować jeszcze chwilę do miękkości, sprawdzając słodycz kompotu.My lubimy słodki, więc dodaliśmy drugie tyle cukru.Podawać na zimno z miętą.
3litry wody2kg jabłek0,5kg śliwek0,5 kg cukruJabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.Ze śliwek usunąć pestki.Owoce przełożyć do garnka, zalać wodę i dodać połowę cukru.Jak zawrze to gotować jeszcze chwilę do miękkości, sprawdzając słodycz kompotu.My lubimy słodki, więc dodaliśmy drugie tyle cukru.Podawać na zimno z miętą.
