Wykonanie
Jak w każdy poniedziałek budzik dzwoni za wcześnie. Po porannej walce z lenistwem wstajemy, bo w lodówce czeka pyszne śniadanie - krem
ryżowy z odrobiną
miodu przełamany kwaśnym
musem jabłkowym. Do tego ulubiona
kawa, promienie słońca wpadające przez kuchenne okno i czego chcieć więcej:)?porcja dla dwóch osób
100 g
ryżuszklanka
mlekałyżka
miodu200 g
musu jabłkowegopomarańcza z zalewy EternoDo garnka wlej
mleko, zagotuj. Gdy
mleko zacznie wrzeć, dodaj
ryż i gotuj do czasu aż będzie miękki. PO ugotowaniu odstaw do przestygnięcia. Następnie zmiksuj
ryż z
mlekiem i
miodem na gładką masę. W wysokiej szklance układaj warstwami krem
ryżowy i
mus jabłkowy. Na wierzchu udekoruj plastrem
pomarańczy.Smacznego :)