Letnie wersje muffinek są wyjątkowo pyszne :) Z dodatkiem świeżych owoców, tworzą zdrowy deser zarówno dla dzieci jak i dorosłych.przepis na 15 muffinekMUFFINKI2 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej2 jajka,120 g drobnego cukru do wypiekówpół szklanki oleju słonecznikowego300 g jogurtu greckiego4 moreleKRUSZONKA50g mąki pszennej30g zimnego masła2 łyżki cukruMUFFINY: W misce wymieszaj składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sode oczyszczoną i cukier. W drugim naczyniu wymieszaj roztrzepane jajka, olej słoniecznikowy i jogurt grecki. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Morele pokrój w kostkę, dodaj do ciasta. Całość dokładnie wymieszaj.KRUSZONKA: Mąkę, cukier i masło zagniatamy. Rozdrabniamy palcami do powstania okruchów.Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nałóż do nich ciasto, tak aby zajmowało 3/4 wysokości papilotki. Wyrównaj wierzch i posyp kruszonką. Piecz ok. 25 minut. Podawaj po wystygnięciu.Smacznego :)