Wykonanie
Co na obiad? No oczywiście, że
makaron. Zrobiłam się ostatnio
makaronowym potworem, jem stanowczo za dużo
makaronu. Cóż, jest pyszny, szybki i pasuje do wszystkiego, więc
czemu miałabym z niego rezygnować?
70g
makaronu kokardkipół średniego
brokuła60g
fety3 łyżki pasty paprykowej [może być ta, ja miałam taką domowej roboty, przepis wkrótce]2 łyżki
ricottyMakaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i nie przelewamy zimną
wodą.
Brokuła dzielimy na małe różyczki, gotujemy ok 5 minut. Odstawiamy do przestygnięcia.
Fetę kroimy w kostkę, taką nie za małą, nie za dużą :) (Uwielbiam to określenie :) ) Wszystkie składniki przekładamy do jednego naczynia.
Ricottę łączymy z pastą
paprykową. Dodajemy do reszty składników, mieszamy dokładnie. Przyprawiamy do smaku. Moja pasta paprykowa była tak intensywna, że już nie potrzebowałam dodatkowych przypraw. A Wy sobie poeksperymentujcie :)Smacznego :)