Wykonanie
Po świątecznych sałatkach, bigosach i ciastach,
pora na coś lżejszego. Na zwykłą
sałatkę, której tak dawno nie było na moim talerzu. A gdyby, tak do niej dodać
orzechy włoskie? Tak, to będzie dobre połączenie ;)
pół opakowania mixu
sałat ( u mnie wersja z
roszponką)
pomidorpół
paprykigruby plaster
sera fetaćwierć
awokado4-5
orzechów włoskich2 łyżki
musztardy rosyjskiejłyżka
jogurtu greckiegoSałatę,
pomidorka i
paprykę myjemy i osuszamy.
Pomidora,
paprykę,
awokado i
fetę kroimy w kostkę.
Orzechy siekamy na mniejsze kawałki, prażymy na suchej patelni. Uwaga, aby się nie przypaliły ( co niestety przytrafiło się mi).
W kubku mieszamy
musztardę z
jogurtem.Ostateczne pomieszanie:
sałatę przekładamy do miski, dodajemy pokrojone warzywa,
fetę,
orzechy i całość zalewamy dressingiem z
musztardy. Dokładnie mieszamy.Podajemy z grzankami lub
chrupkim pieczywem.