Wykonanie
Czuć wakacje? Nie, czuć sesję bardziej i to mnie przeraża. Dlatego dziś
siedzę cały dzień na uczelnię, robię projekty, prezentacje, a wieczorem wywiady do projektu. Nie, nie narzekam, oduczam się tego. Wzamian cieszę się tym co jest. Chwilą, która trwa, bez względu na wszystko.
30g
otrębów owsianych250ml
mleka3 łyżki budyniu
waniliowego3 łyżki
wiórków kokosowychmaliny ze słoika
Otręby mieszamy z wiórkami i gotujemy w 200ml
mleka. Proszek budyniowy rozpuszczamy w 50ml
mleka i dodajemy pod koniec gotowania do
otrębów. Następnie przekładamy do naczynia, wypełniając połowę wysokości. Teraz kolej na
maliny: układamy ok. 3-4 łyżek
malin ze słoika i przykrywamy je resztą masy. Przykrywamy folią spożywczą. Po wystudzeniu wkładamy na noc do
lodóki. Rano zjadamy z uśmiechem na ustach;)