ßßß Cookit - przepis na Pudding budyniowo-owsiany

Pudding budyniowo-owsiany

nazwa

Wykonanie

Czuć wakacje? Nie, czuć sesję bardziej i to mnie przeraża. Dlatego dziś siedzę cały dzień na uczelnię, robię projekty, prezentacje, a wieczorem wywiady do projektu. Nie, nie narzekam, oduczam się tego. Wzamian cieszę się tym co jest. Chwilą, która trwa, bez względu na wszystko.
30g otrębów owsianych
250ml mleka
3 łyżki budyniu waniliowego
3 łyżki wiórków kokosowych
maliny ze słoika
Otręby mieszamy z wiórkami i gotujemy w 200ml mleka. Proszek budyniowy rozpuszczamy w 50ml mleka i dodajemy pod koniec gotowania do otrębów. Następnie przekładamy do naczynia, wypełniając połowę wysokości. Teraz kolej na maliny: układamy ok. 3-4 łyżek malin ze słoika i przykrywamy je resztą masy. Przykrywamy folią spożywczą. Po wystudzeniu wkładamy na noc do lodóki. Rano zjadamy z uśmiechem na ustach;)
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2013/05/110-nocny-pudding-budyniowo-kokosowo.html