Wykonanie
Śniadaniowa owsianka z Wielkiej Brytanii. Zakochałam się w niej pracując w UK i przywiozłam ze sobą recepturę. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu na zdrowe śniadanie, a także doskonale reguluje pracę jelit . Mój syn ją kocha, a ja razem z nim :)
SKŁADNIKI:60 g
otrębów owsianych400ml
mleka (lub
wody)łyżeczka
cukruszczypta
solimiódświeże
owoce (
maliny,
truskawki,
jagody,
porzeczki,
jeżyny itp)WYKONANIE:
Płatki owsiane wsypujemy do garnka o grubym dnie i zalewamy
mlekiem lub ewentualnie
wodą jeśli ktoś nie lubi
mleka. Dodać
sól i
cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, ciągle mieszając. Przelać do miseczek i skropić
miodem wg. Uznania lub posypać świeżymi
owocami.