Wykonanie
Pyszny
krem czekoladowy, pełen witamin, mikroelementów i zdrowych tłuszczów. Bez zbędnej chemii i udziwnień, bez utwardzaczy, bez barwników czy konserwantów, bez zapychaczy żył. Tylko zdrowie i jeszcze raz zdrowie. Przepis opiera się na czterech składnikach i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych ani drogiego sprzętu. Sprytniejszym wystarczy miska i widelec, dla ułatwienia można użyć blendera. Sprawdza się w diecie dzieci, a i dorośli przecież mają czasami ochotę na coś słodkiego. Kiedy najdzie was ochota na małe conieco spróbujcie tego kremu, pyszny zwłaszcza z
truskawkami.
Składniki:1
avocado2 bardzo dojrzałe
banany4 łyżki
kakao w proszku1 łyżka
miodu (dla wyjątkowych łasuchów)
Przepis:-
Avocado przecinamy na pół, pozbywamy się pestki i wydrążamy miąższ.
Banany obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, dodajemy do
avocado. Dosypujemy
kakao oraz dokładamy
miód. Wszystko razem mieszamy lub blendujemy na gładką masę.Krem z powodzeniem można wykorzystać do naleśników, racuchów, ciast czy
tortów. Po włożeniu do lodówki tężeje. Świetnie smakuje z dodatkiem
orzechów lub
wiśni z
alkoholem :)Smacznego :)