Wykonanie
Czy ktoś z Was nie lubi czekolady? Pewnie znajdą się takie osoby, ale na pewno jest ich dużo mniej niż jej miłośników. Ja zdecydowanie należę do miłośników. Na co dzień jednak staram się nie przesadzać ze
słodyczami, dlatego tradycyjna
czekolada rzadko pojawia się w moim menu. Co nie znaczy, że mi jej nie brakuje :) W chwilach kryzysowych próbuję trochę oszukać mózg i zastąpić
czekoladę czymś bardzo do niej podobnym :) Najlepiej sprawdza się tutaj ta nutella. Wypróbujcie sami :)
dojrzałe
awokado2
banany2 łyżki
miodu2 łyżki karobułyżka
mleka kokosowegoBanany obierz, pokrój na mniejsze kawałki,
Awokado przekrój na połowę, wyjmij pestkę. W naczyniu blendera umieść pokrojone
banany, miąższ
awokado,
miód, karob i
mleko kokosowe. Całość dokładnie zblenduj. Nutellę przełóż do niewielkiego słoiczka. Przechowuj ją w lodówce ok. 2/3 dni. Podawaj z naleśnikami, tostami, czy też goframi :)Smacznego :)