Nic tak dobrze nie robi po jesiennym spacerze, jak herbata z imbirem, cytryną i pomarańczą. Rozgrzewająca, orzeźwiająca i pełna aromatu. Do jej przygotowania używam zarówno skórek z cytrusów, jak i całych owoców. Odrobina słodyczy dzięki brązowemu cukrowi poprawia humor. Brązowy cukier z powodzenie można zastąpić ulubionym miodem.Na 2 porcje:1/2 cytryny1/2 pomarańczy1 cm imbiru świeżego2 łyżeczki brązowego cukruczarna herbata- Do imbryka wkładamy dwie porcje ulubionej czarnej herbaty. Pokrojony na plasterki imbir oraz obraną skórkę z cytrusów (bez białej błony - świetnie się nadaje do tego obieraczki do warzyw). Dosładzamy cukrem. Jeżeli zdecydujecie się na miód dodajcie go na końcu. Całość zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5-7 minut.- Do filiżanki wkrawamy po plasterku cytryny i pomarańczy. Owoce zalewamy gorącą herbatą.Smacznego:)