ßßß
Nadchodzi fala upałów... Ten tydzień ma być najgorętszym okresem w czasie tegorocznego lata. Pijmy więc, ale nie tylko wodę, ale także domowe wody smakowe. Dziś zapraszam na lemoniadę bazyliową.Na blogu znajdziecie również:Orzeźwiający koktajl arbuzowyKompot porzeczkowyLemoniada z kwiatami czarnego bzuLemoniada imbirowaKoktajl truskawka-grejpfrutLemoniada truskawkowaKompot truskawkowyNajprostsza lemoniadaLemoniada miętowaKompot z rabarbaruLemoniada z rabarbaru
Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:1 litr wody mineralnej1/4 szklanki syropu bazyliowegolimonkaew. kostki lodulistki bazylii
Wykonanie:Do dzbanka wlewamy wodę i syrop. Limonkę dokładnie myjemy. Kroimy na pół, z jednej połowy wyciskamy sok, a drugą kroimy w plasterki, wkładamy do naczynia z lemoniadą. Do dzbanka dodajemy również kostki lodu i listki bazylii.