ßßß
Upały nie odpuszczają, musimy się więc chłodzić od wewnątrz. Zapraszam na proste w przygotowaniu domowe lody borówkowe, przy takim upale zrobione bez jajek,Przed podaniem foremki z lodami wkładamy po kolei do szklanki z wrzątkiem na kilkanaście sekund, dzięki temu lody bez problemu wyjmiecie z foremek.
Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzeniaSkładniki:250 g mascarpone150 g jogurtu greckiego90 g drobnego cukru350 g borówekforemki i patyczki do lodów

Wykonanie:Miska na lody powinna się mrozić przez 24 godziny, zanim zaczniemy robić lody.Borówki miksujemy i wkładamy do lodówki na czas przygotowywania masy lodowej.Zimne mascarpone i jogurt ubijamy wraz z cukrem przez 3-4 minuty. Masę przekładamy do maszynki do lodów i kręcimy przez około 40 minut.Lody przekładamy do pojemnika, na wierzch wylewamy zmiksowane borówki. Mieszamy je tak od niechcenia, aby powstał nam marmurek lodowy. Następnie lodu przekładamy do foremek, wtykamy patyczki i wkładamy do zamrażarki na 4 godziny.