Wykonanie
Drugie podejście do
szparagów i zdecydowanie dużo bardziej smaczniejsze, choć i tak szału nie ma i nic nie urywa :) Myślę, że nie jest to nasze ulubione warzywo i raczej rzadko będzie wykorzystane w mojej kuchni. Przepis od Tysi :)Potrzebujemy (2 porcje):- 6
szparagów,- 2 (lub 4)
jajka,-
sól,-
pieprz,- szczypta
cukru,- 2 łyżeczki
masła,-
pieczywo.
Szparagi umyć i odciąć zdrewniałe końce, gotować w osolonej i lekko posłodzonej wodzie ok. 8min (ja gotowałam na płasko, Tysia w wąskim a wysokim garnku na stojąco i związywała
szparagi w pęczek).W piekarniku grillować
pieczywo posmarowane
masłem czosnkowym.Na patelni przygotować
jajka sadzone - oprószyć je
solą i
pieprzem.
Szparagi wyjąć z
wody i ułożyć na talerzu, polać roztopionym
masłem. Położyć na nie gotowe
jajko sadzone i obok grzanki z
pieczywa.