Wykonanie
Hit ostatnich tygodni w kuchni mojej Sis! :) Szybkie, proste, a jakże pyszne! :) Nie
będę podawać dokładnej ilości składników, gdyż to zależy od Waszych upodobań i od ilości, którą robicie ;) Możecie też dodać inne rzeczy - np.
oliwki,
pieczarki itp.Potrzebujemy:-
ciasto francuskie,-
żółty ser w plastrach,-
wędlina w plastrach,-
ketchup,-
kukurydza z puszki.Rozłożyć
ciasto francuskie, posmarować je
ketchupem zostawiając 1 dłuższy brzeg nieposmarowany na ok. 1cm (nie za dużo, bo Wam wypłynie jak zwiniecie). Ułożyć plastry
sera i
wędliny, posypać
kukurydzą. Zwijać w rulon, zaczynając od szerszego - posmarowanego brzegu, idąc w kierunku tego nieposmarowanego. Po zwinięciu, przekroić na ok. 2cm plastry. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zarumienienia w 185st.