Wykonanie
Czasami potrzebujemy przekąski na szybko - nie zdążymy przyszykować sobie lunchu do pracy i wtedy idealnie się sprawdzi baton
musli.Moja ocena - najwyższa! Bardzo, bardzo lubię :)p.s. następnym razem dodam jeszcze troszkę
czekolady :)Potrzebujemy:- 1 puszka
mleka zagęszczonego (skondensowanego) niesłodzonego (lub słodzonego jeśli tak wolicie),- 250g
płatków owsianych górskich,- 80g
wiórków kokosowych,- 100g
suszonej żurawiny,- 75g ziaren
sezamu,- 75g
ziaren słonecznika,- 120g
orzechów nerkowca.
Mleko wlać do garnuszka i zagrzać. W międzyczasie wszystkie składniki odmierzyć do dużej miski. Wlać ciepłe
mleko i dobrze wymieszać. Blachę (ok. 23x34cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę
musli i wyrównać. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 130st na godzinę. Po tym czasie wyciągnąć, odczekać 15min. Po tym czasie pokroić na osobne batony, ale nie odrywać - pozostawić do całkowitego wystudzenia.