Wykonanie
SKŁADNIKI:
sól himalajskamielony
pieprz kolorowy1 ząbek
czosnkułyżka suszonego
lubczyku1 łyżka
sałatkowego rarytasu ETERNO1 łyżka
masłaPRZYGOTOWANIEPolędwiczkę nacieramy
solą,
pieprzem,
czosnkiem,
lubczykiem i
sałatkowym rarytasem. Zawijamy w folię i odkładamy na noc do lodówki.Następnego dnia na patelni roztapiamy
masło i obsmażamy polędwiczkę z każdej strony, Lecz tylko przez chwilę, chodzi tu tylko o zrumienienie zewnętrznej strony.
Potem przekładamy polędwiczkę do rozgrzanego piekarnika (180 stopni grzanie góra i dół z termoobiegiem) na 15 minut. Po wyjęciu odstawiamy na około 5-6 minut aby
mięso odpoczęło.
Potem można podawać. Ja zaserwowałam z
pure ziemniaczanym.