ßßß Cookit - przepis na Polędwiczka wieprzowa

Polędwiczka wieprzowa

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
sól himalajska
mielony pieprz kolorowy
1 ząbek czosnku
łyżka suszonego lubczyku
1 łyżka sałatkowego rarytasu ETERNO
1 łyżka masła
PRZYGOTOWANIE
Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, lubczykiem i sałatkowym rarytasem. Zawijamy w folię i odkładamy na noc do lodówki.
Następnego dnia na patelni roztapiamy masło i obsmażamy polędwiczkę z każdej strony, Lecz tylko przez chwilę, chodzi tu tylko o zrumienienie zewnętrznej strony. Potem przekładamy polędwiczkę do rozgrzanego piekarnika (180 stopni grzanie góra i dół z termoobiegiem) na 15 minut. Po wyjęciu odstawiamy na około 5-6 minut aby mięso odpoczęło. Potem można podawać. Ja zaserwowałam z pure ziemniaczanym.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/09/poledwiczka-wieprzowa.html